Den store arbeidsdagen

Lørdagen ble den store arbeidsdagen ombord. En masse ting som bare seilere ser og vet at tar tid ble utført i påvente av lavtrykket som er meldt ikveld/natt. Det kan nevnes at nå har Pigalopp fått permanent 3dje rev, downhaul på storseilet (antar det er ett brukbart navn på line som en kan trekke ned seilet fra cockpit?), slepegear montert for drivanker for bare å nevne noe.
Sålangt har vi ikke sett noe verdens ting til været som vi venter på. Yanmar’en har jobbet trofast på 2000 rpm siden kl 10 i morges - litt over økonomifart, men så er det jo også første gang propellen brukes på denne overfarten. Dermed ble det også anledning for crewet å ta en velfortjent dusj på selveste lauvadagen. Orden må det være.
Gjennom det siste året og spesielt under lange nattevakter og i våte havner har det gått mange fine tanker kalesjemannen på Roaldsøy som har utstyrt Pigalopp’en med Atlanterens største sprayhood og Karibien’s flotteste bimini. Igår syntes Neptun at det var nok og på en ellers stille natt prøvde han å rappe akterkapellet vårt. Vaktleder Trond fikk seg en liten støkk, men slapp unna med verken vann i munnen, ørene eller nesen. Imidlertid fikk kalesjen seg en smell, eller rettere sagt bøylen til kalesjen, så nå har Pigalopp fått utseende som en ganske alminnelig seilebåt. Vi føler vi seiler cabriolet og sender mange tanker tll de andre båtene som har måtte seilt slikt i all slags vær. Igrunnen litt deilig når været er fint og ganske mye kaldere når det ikke er så fint…Kan jo også nevnes at vi fikk bekreftet at cockpiten drenerer vann fort, selv om Jonathan-veggen sto på under benken akter. Denne er fjernet om det blir stordans ikveld. Er det noen vits å fortelle at vi hadde snakket om å ta ned kalesjen idag…?
I skrivende stund utseilt 808nm og ca 450 nm igjen til Kinsale, IRL.

2 kommentarer til “Den store arbeidsdagen”


 1. 1 Atle

  Godt å se at dere endelig får prøvd cab. kjøring. Ser ut at mine ønsker endlig har nådd frem, selv om omstendighetene virker til å være ganske så anerledes enn sist jeg var ombord. By the way, igår tok Kylie turen fra svg. til oslo. Knut, Uthaug og Jørgen på tur.
  Lykke til i krigen, tenker på dere i sjøspruten.
  atle.

 2. 2 Rune

  Fint med litt vind i håret (Trond). Håper dere klarer dere uten for mye hating gjennom uværet og at cockpiten fortstt er levelig. Det blir sikkert plass til 40-50 stk i cockpiten nå som teltet er av siden vi klarte 26 tidligere. Håper dere har med lime og isbiter til været roer seg.
  God tur videre

Skriv en kommentar