Lukten av land

Motorseiler nesten mot målet; seiler på “vindauto” som betyr at Pigalopp får lov å beblostemme kursen litt selv alt etter hvilken retning det blåser. Da klarer vi å holde maks høyde, vind i seilene, god fart og ha akseptabel komfort ombord (i motbølgene). Ulempen er at ruten blir litt lenger.
Værrouter Mads har instruert oss til å holde maks høyde før vinden dapper (nesten) helt av og igjen kommer fra øst. Da må vi slå og ta vinden inn fra styrbord side. Huff, ikke kjekt å bruke regattaord som “kryss”, “slå” og “høyde” for en sedat turseiler som Pigalopp, men alternativet er Frankrike, Spania eller drivanker:
Franskemenn har vi igrunnen sett nok til for en stund selv om de fleste stort sett var veldig snille og høflige. Vi har til og med truffet noen hyggelige franskmenn underveis som kan engelsk! Er forresten en kar på Guadaloupe som skulle hatt seg en dukkert i iskaldt vann og gjerne rullet litt tjære og fjær (selv om han ikke klarte å beholde PC’en min…).
Spania frister jo igrunnen ganske mye, men da spørs det om det blir noen GladMat eller høst i Stavanger på Pigalopp…
Drivanker - tja blir det for humpete har vi jo en dags forsprang på Aurelia og Tempest som begge startet før oss :-) Selv om vi etterhvert kjenner lukten av land gjelder de tre S’ene også idag. Skulle gjerne gjort noe mer ombord, men det er ganske slitsom når alt ligger på skrå og bølgene kommer forfra. Blir kroppen skjev etter en uke på skakke?
De som ringer oss må huske å ringe flere ganger - det tar litt tid før vi hører tlf når vi går for motor.
Antar det blir land i sikte imorgen formiddag om ikke været slår seg helt på vrangen.
Kl 1915 utc Utseilt distanse 1297nm - 92nm til Kinsale…

2 kommentarer til “Lukten av land”


 1. 1 Inger Lise

  Fortsatt like kjekt å følge med på turen deres. Håper dere snart ser land og får en fin ferd videre mot Norge. Gleder oss til å se dere! Har ennå ikke fått truffet Jonathan og Ann Kristin etter at de kom hjem. Klem fra Lise ( kusinen til kapteinen)

 2. 2 Kirsti Vika Furu

  Hei på dere 2 Pigaloppseilere!
  Vi sitter trygt hjemme i solvegen og følger med dere langt der ute på det store havet. Nå er dere snart igjennom denne etappen også, flinke er dere,men det må da være litt slitsomt utpå der i slikt vær!
  Men dere har vel pågangsmot og energi så det holder dere “ungdommer”.
  Trond har fått bryna seg med seilutfordringer og vind i håret…Bra du tok han med Øystein, han som er på tur uten seilbåt!Gleder oss til å se deg snart igjen nå Trond, blir det seil eller fly videre?
  Ønsker dere fortsatt god seiling! Hilsen Kirsti V.F.

Skriv en kommentar