Sol og taco

Jepp; vi har fått sol !! For første gang siden avgang Azorene har vi hatt en hel dag med sol. Ganske deilig og spesielt ok å kunne få tørket noen klær og puter i cockpit.
I tillegg har vi fått vind fra nordøst; akkurat i den retningen vi skal… Altså god gammel motvind (og bølger…). Seiler nå så høyt som mulig mot vinden på vindauto. Støtter med motor etterhvert som vinden løyer. Vanligvis skal det blåse sørvest her - altså fin medvind. Langtidsprognonsene når vi la ut indikerte motvind og vi er med godt mot, men må nok se langt etter fartsrekorden vi lå an til å ta; vi seilte 1/3 del på to dager og kunne altså i teorien seilt Horta-Kinsale (1150nm) på seks dager. Nå ser det ut som vi må bruke de estimerte åtte dagene; ruten blir som kjent lengre på kryss og i motbølger.
Ellers fine forhold, sjøen har lagt seg og blir mer ryddig. Dagen ble avsluttet med etappens så langt beste middag; taco a la Trond. Litt utfordrende å spise det på skrå, men svært godt var det!
I skrivende stund er har vi utseilt 1234nm på loggen og har 135nm igjen til Kinsale. Ankomst Kinsale ser ut til å bli over lunsj onsdag. Tempest ligger ca ett døgn bak oss - Aurelia noe mindre.
Vi er litt usikre på hva som bruker mest diesel for tiden; varmeapparatet eller Yanmar’en? Vi har uansett nok i massevis til begge deler enda.

1 kommentar til “Sol og taco”


  1. 1 Kirsti Vika Furu

    Hei på dere 2 seilere i Pigalopp!
    Godt å høre at dere har kommet bra gjennom dette uværet som var meldt! Jeg har vært mye på seiltur.no i det siste så vi følger med dere der ute på det store havet! Det er igrunn trygt å sitte i solveggen hjemme for landkrabber, men veldig moro å kunne følge med på rapportene som dere skriver! Dere blir vel litt slitne etter en sånn tur, når dere er bare 2 ombord, eller? Men dere har vel engasjement og pågangsmot så det holder, dere ungdommer! Trond er heldig som fikk med seg denne etappen også, har sikkert lært mye, men vi gleder oss til å se deg igjen snart nå. Blir det seiling eller fly videre tro?? Ønsker dere riktig god seiltur videre!
    Masse hilsener fra mamman til Trond og resten av familien i Oslo

Skriv en kommentar