25.Juni - Caledoniakanalen

Kanaltur i skogenMalstrømmer utenfor crinnanEtter å ha tatt Crinnan kanalen ”alene” var vi lystne på litt selskap i slusene. Tempest var i Oban på vei videre fra til Fort William – starten på Caledoniakanalen. Vi hoppet like greit over Oban for å nå dem igjen. Men dette betydde en noe frustrerende start for Pigaloppen. Som kjent er det i denne del av Europa veldig viktig å time tidevannet ellers så kan en på noen steder møte ganske så stor motstrøm. Ideell avgang for oss ville da blitt halv fem om ettermiddagen men da ville vi ikke igjen Tempest før kanalen. Etter å ha forhørt oss med noen lokale Crinnan beboere satte vi avgårde om morgenen. Ganske spennede var det når vannet til tider virvlet ganske så mye rundt oss. Og når Pigalopps hastighet (speed over ground fra GPS) datt til 2.3 knop var vi nær med å snu men en kursendring gjorde susen og vi fortsatte mot målet med rundt 5 knops fart.

Ankerdrammen er sikret!!!!Ombord i TempestFort William - starten på CaledoniakanalenVi nådde kveldens siste innslusning på sealocken (den første slusa i kanalen) og kunne fortøye opp ved siden av Tempest og den Irsk-Svenske båten Just Nuts. Det ble en trivelig kveld :-)

Premien for riktig svar på Tempest sin Atlanterhavsutfordring ble også overrakt i Crinnan – et hjemmelaget anker. Så nå er ankerdrammen også sikret når vi ligger i havn (da kaster vi dette ankeret i havet ;-)).  

Sten på Tempest tester sine musikalske evner på saksofon :-) Stilen er der ihvertfall ;-)Jonathan syntes det brune som var på veggene i slusa var “æsj” ;-)I slusene fikk vi andre typer malstrømmer når nivået skulle utliknes. Tempest foran til høyre.Turen gjennom det skotske høylandet har så lang vært veldig flott så langt med været på vår side. n For øyeblikket ligger vi i Fort Augustus som igjen ligger i vestenden av Loch Ness. I morgen skal vi krysse Loch Ness og de siste slusene ned mot Inverness. Vi regner med å tilbringe en dag og to i Inverness før vi setter kursen hjemover over Nordsjøen :-)

Romslige og gode sluser.Her begynner vi å komme opp i høyden - se utsikten bak Kaptein Øysteins hode.Kanaltur i skogen

Men vi er ikke alene….VELDIG gøy å leke i gresset!

Flere bilder av Pigalopp med mannskap finnes på Tempest sin blogg :-)

4 kommentarer til “25.Juni - Caledoniakanalen”


 1. 1 Stine & Magnus

  Hei,hei.Så nå er dere på hjemvei,det skal bli kjekt å se Øystein live igjen og selvfølgelig JONATHAN og deg selv om det ikke er så lenge siden vi snaktes så syntes jeg at Jonathan hadde blitt litt “litt større” gutt på det siste bildet. VELKOMMEN HJEM! Hilsen fra Roaldsøy

 2. 2 Yngve

  Ja nå er det ikke så langt igjen dere er goe. Har vært litt vekke fra bloggen men leste meg opp nå. Godt og lese at det gikk bra med Pigalopp til Irland selv om dere måtte la håret blafre, gjelder vel ikke deg Øystein. Jeg sitter på jobb i det fine været og svetter vi skal snart begynne å lage pizza til middag, det blir hjemmelagt selvfølgelig. Ønske dere en kjempe god tur videre skal bli kjekt å ta imot dere når dere kommer inn Byfjorden.

 3. 3 Las Primas

  Hei, vi har nå startet på Caledonia vi også, men ligger nok så langt bak dere at vi ikke rekker å ta dere igjen?!??!?! Når planlegger dere å reise over Nordsjøen..??? Vi regner med å reise over 5-6 juli. Turen våres går til Stavanger så dersom dere er hjemme før oss kan vi jo møtes i Stavanger når vi kommer….Hurra :-) Fortsatt god tur og håper det ikke er lenge til vi sees. klem

 4. 4 Bente

  Vi gleder oss veldig til dere kommer hjem :-)) Står klare med flagget og ønsker der velkommen hjem hvor enn det blir, Stavenger havn, Grasholemen eller … ?
  Uansett der er vi gleder oss til å ha dere hjemme igjen.
  Klem fra farmoren

Skriv en kommentar