28.Juni - Inverness - enden av Caledoniakanalen

Urquhart castle - Loch NessDagens etappe gikk over den famøse Loch Ness men Nessie hadde ikke tenkt å vise seg i dag heller (trass i iherdige forsøk fra Tempest med å lokke henne frem). Det ble en spennede avslutning på kanalen når Pigalopp nesten ble hengende i veggen på en av de siste slusene. Jonathan våknet akkurat fra middagsluren når vi hadde kommet oss inn i dagens tredje sluse. Det resulte i at Kaptein Øystein midlertidig måtte holde både baug og aktertau mens jeg innstallerte Jonathan i setet sitt i cockpit, og vannstanden i slusa beveget seg nedover. Tauet kilte seg og Øystein fikk avverget den potensielle krisen med å kappe tauet med kniven vi til alle tider har lett tilgjengelig akter - ingen skade skjedd! Puh…. Med en våken liten gutt fikk vi “låne” Arnt fra Tempest de neste tre slusene, da de var fire ombord :-)

Da går det mot slutten av turen og Inverness blir sannsynligvis siste stopp i utlendighet for Pigalopp i denne omgang. Vi kom til Inverness i dag og har lagt oss i Seaport Marina sammen med Tempest, ennå innenfor den siste slusa. Her regner vi med å ligge til tirsdag eller onsdag når baugen vendes mot Nordsjøen og Stavanger med antatt ankomst fredag. Vi gleder oss til å komme hjem og se alle igjen, men det er unektelig vedmodig at turen nærmer seg slutt!

 Til Las Primas, Ruffen og Leikaren - skyndt dere så seiler vi hjem til Stavanger sammen!

 Ps - vi skal få lagt inn litt bilder fra Irland og Crinnan kanalen også. Mangler foreløpig Kilmore Quay, Dublin, Bangor (Belfast) og Crinnan kanalen.

5 kommentarer til “28.Juni - Inverness - enden av Caledoniakanalen”


 1. 1 Audun

  Hallo
  Hjemkomsten er noe vi har sett frem til siden dere reiste, og nå er det rett før. Kan tro vi gleder oss. Hilsen mormor og morfar.

 2. 2 Atle

  Godt å se at der e liv i dere igjen. Har vært på de fleste bloggene og sett etter spor av dere. Ser frem til å ta imot dere og ser frem til å høre en historie og tri.
  Og bare så dokker vett det, der e snadder vær hjemme, så dere har ingen ting å frykte.

 3. 3 Siri

  JOHOOO - vi gleder oss!

  Klem

 4. 4 Morten

  Hei og hopp.

  Ønsker dere en riktig god tur hjemover. Skal bli kjekt å hilse på dere igjen. Vi nyter fortiden sommervarmen i Stavanger.

  Hilsen Ingrid, Sverre, Tone og Morten

 5. 5 Inger Lise

  Hei, God tur over nordsjøen. Slik været ser ut her på land, så får dere nok en flott tur. Gleder oss til å se dere, og det har vært knallkjekt å følge reisen deres her på bloggen. Klem fra Lise og resten av familien.

Skriv en kommentar