2.Juli - Kvitsøy - nesten hjemme

Her vinker Tempest god natt og farvel til Pigalopp for denne gang. Veldig trist men vi håper vi sees snart igjen!!….og vi vinker tilbake….Tempest forsvinner i disen med kursen for Florø, vi mot Stavanger.Det var trist å vinke farvel til våre venner på Tempest og vite at vi ikke skulle treffe dem igjen på den andre siden denne gang. Det har vært et fantastisk år som nå er i avsluttningsfasen og vi har fått både gode venner og minner som vi tar med oss videre!

Det var ganske spesiellt å passere Piper Beta plattformen. Tankene våre gikk til de 167 som døde i Piper Alpha katastrofen i 1988.Delfiner ønsket oss velkommen hjem til Norge i soloppgangen. 5-6 stykker lekte rundt båten i en god time før de dro videre.Oljeblankt hav midt på Nordsjøen. Ikke så mye å seile i :-)Etter ganske nøyaktig 48 timer over Nordsjøen nådde Pigalopp frem til Kvitsøy. Trass i lite eller ingen vind og motordur på hele krysset har det vært en fantastisk siste etappe!! Oljeplattformer, lyse netter og flotte solopp- og ned-ganger. Fantastisk var det også å bli ønsket velkommen av en flokk delfiner i soloppgangen på oljeblankt hav!! Vi speidet etter delfiner hele turen nedover Europa uten stor suksess før portugalkysten, og her kommer 5-6 stykker og ønsker oss velkommen tilbake til Norge!

Det krydde til tider av AIS båter på kartplotteren. Her nærmer vi oss norskekysten.Lavtgående fly…Litt senere slumrer jeg (AK) i solen når alarmen går på radaren - vaktsone 2 har fanget opp noe 9 nm unna 5 grader strybord for vår kurs. Jeg reiser meg opp og speider - sikten er utrolig i dag men ser ingenting. Når jeg kikker på radarekkoet like etterpå er objektet 5 nm unna, fremdeles rett i baugen - hva er dette som har en så utrolig fart?? Jo da - på neste kikk ser jeg et fly, ganske stort fly faktisk, som kommer like imot og passerer oss på babord side. Regner med det var en type rekogniseringsfly men har aldri sett noe fly så lavt før. I den engelske kanal og Biskaya hadde vi fly som patruljerte luftområdet og dukket ned for å lese kjennetegnet vårt (?), men de var ikke så store eller så lave.

Sovende gutter - endelig (første natten)Hi hi hi….Lite søvn første natten (Jonathan ville også være med på nattskift…) gjorde at vi var veldig trøtte den første dagen. Med tilnærmet flatt hav og lite vind gikk det fint at en av oss sov på dagtid også, så vi fikk hentet oss inn litt. Lillegutt har vært utrolig grei trass i to hele dager uten å få spunnet av seg energi på land!! Men så er han jo ganske vant med dette livet etterhvert :-)

Kvitsøy - en av mange perler i Ryfylke!Kvitsøy - en fiskehavn.Pigalopp har nådd en av - for de aller fleste seilere - verdens mest eksotiske seilerplasser; den skandinaviske skjærgården! For å virkelig understreke det ble vi møtt av en nydelig øy ytterst i havgapet hvor vi smatt inn i leden fra havsiden - greit å ha gått her før… Inni leden og kanalene på Kvitsøy (som altså har Nordsjøen som nabo) soler folk seg på bryggene og flere badende ser vi - nydelig vær altså.

Vi statser på å legge til kai på vår gamle båtplass på Grasholmen (rett ved Grasholmbryggå 28) i ett-tiden imorgen fredag og blir liggende her eller i byen utover helgen. Som kjent skal vi også bruke ihvertfall juli ombord - så turen er ikke helt over, men vi er tilbake på kjente trakter igjen!

Velkommen ombord om du er i Stavanger i helgen!

9 kommentarer til “2.Juli - Kvitsøy - nesten hjemme”


 1. 1 Inger Lise

  Velkommen hjem!! Vi gleder oss til å se dere, og tar nok turen innom Grasholmen iløpet av helgen, og hilser på. Klem fra Lise og resten av familien.

 2. 2 Saga-Tiba

  Hei og velkommen hjem!

  For en fantastisk reise dere har hatt. IMPONERT!
  Vi har måttet avbryte turen vår ettersom mamma har blitt dårligere. Morten pakker det siste på båten og kommer etter 4-5 uker etter barna og meg. Båten ligger nå på Trinidad Tobago for salg. Dårlig med oppdatering på nettsiden, men lang historie. Det kommer det komer. Håper vi ser dere i løpet av året. Fantastisk hyggelig å seile med dere. Store og små hilser

  - Stine og Gutta

 3. 3 Renate

  Velkommen heim til norskekysten! For nokken flotte bilder :) I dag har vi tatt imot Tempest på brygga i Florø og hatt en hyggelig kveld i lag med mannskapet, familie og venner. Håper vi sees igjen en gang!

 4. 4 Trond

  Velkommen hjem!

  Gratulerer med gjennomført langtur:)
  Siste innspurten så fantastisk ut… dere får nyte de siste dagene i båten før landkrabbelivet omfavner dere igjen:)

  Kanskje blir det et Stavanger besøk på gla-mat:)

  T

 5. 5 Bjørn-Åge og Elisabeth

  Velkommen hjem til Norge. Det er godt å være hjemme igjen. Og enig med dere, det finnes ikke flottere steder enn å seile i vår egen skjærgård.
  Masse klemmer fra Elisabeth og Bjørn-Åge

 6. 6 anders. aurelia

  Hei. velkommen hjem. litt av en tur ja. Håper vi ses langs kysten en gang.

 7. 7 Erik

  Velkommen hjem til dere alle! Ser jo ut som om avsluttingen på turen var rolig og fin. Vi kom hjem den 22.juni, og befinner oss for øyeblikket i Drøbak. Ha en fortsatt flott sommer!

  Masse hilsener fra

  Eli & Erik.

 8. 8 S/Y HILDE

  Gratulerer med hjemkomsten. Haaper lengselen til de store hav ikke blir for stor. Hilser saa mye fra ORANO I som vi har seilt sammen med de siste maanedene. Hilsen Reidun & Finn

 9. 9 Marcus Krell (Dory)

  Välkomna hem till Skandinaviska Samväldet! Tyvärr har min norska försämrats under månader utan övning, men jag kommer fortfarande ihåg frosk, ederkop och Kruse KnasKul. Och jag ropar “natti natti” på kanal 73 klockan 19 var dag ;-)

  Om jag skulle ha vägarna förbi Stavanger så kommer jag förbi. :-)

  Kramar
  Kapten Krell på Dory

Skriv en kommentar