dsc_0080.JPGdsc_0083.JPGdsc_0085.JPGdsc_0088.JPG

Tusen takk til besteforeldre og tante & onkel

Jeg ble nok litt bortskjemt i tiden før vi reiste på tur – fikk vært kjempemasse med mormor, morfar, farmor, farfar og tante & onkel mens mamma og far drev og pakket og ordnet. Det var veldig kjekt siden det blir en stund til jeg får sett dem igjen! Jeg håper selvfølgelig at de vil komme på besøk snart. De lekte med meg hele tiden og nå forventer jeg at mamma og far gjør det samme.

Savner allerede alle lekevenninnene/kompisene mine. Men jeg kommer jo hjem om mindre enn ett år – ikke glem meg :-) Og så skal mamma og jeg en tur hjem fra 23.nov til 8. des. – håper vi kan treffes da.

dsc_0111.JPG

På bildet tester jeg den stolen jeg skal ha i båten. Den synes jeg var veldig spennende – det er jo en stol for store gutter!

Jonathan 7.5 mnd

Bølger til hjelp

Jeg fikk ikke være med å vinke ha-det når vi reiste fra kai – da hadde jeg lagt meg. Men heldigvis fikk jeg sett både farmor/farfar, mormor/morfar og tante samme dag. Mormor passet meg hele dagen og farmor gav meg grøt til kvelds.

Mamma syns at det var litt mye bølger i Nordsjøen og siden det lå et stort seil i min seng var hun redd for at denne kunne skli og klemme meg når jeg sov – derfor fikk jeg sove inne hos mamma og far. Det likte jeg veldig godt og ville ikke flytte tilbake til rommet mitt når vi kom frem til Eastbourne…

Sengen til mamma og far ble også brukt til lekeplass over Nordsjøen. Det var så mye mykere å falle her enn på gulvet i salongen. I tillegg var gulvet alltid så skjevt at jeg skled jo. I sengen fikk jeg mye bedre tak, og mamma eller far var alltid med å lekte med meg for de var redd jeg skylle falle utfor kanten hvis ikke. Jeg er jo så rask til å åle meg rundt nå.

Det beveget seg veldig mye de første dagene – men det var jo bare greit – da klarte jeg å holde balansen sånn at jeg kunne sitte – endelig!

Hylla på rommet til far og mamma var også veldig spennende – der var det luker jeg kunne banke på. Mamma sier at nå trenger jeg ikke få trommer for jeg kan jo bare tromme her. Å lage mye lyd er gøy!

dsc_0166.JPG

Men nå sier far at vi må flytte det seilet – for han syntes jeg tok litt mye plass i senga hans – jeg sover jo ikke i ro og liker veldig godt å vekke han med å klype han i nesen. 

Jonathan 7.5 mnd

Proviant

Mamma og far har kjøpt med seg masse bleier for det har de hørt er veldig dyrt nedover Europa og i Karibien så nå er hele baugen fyllt med Libero. Grøt har de også litt av men jeg har tenkt å smake de grøtene de har i andre land også. På bildet studerer jeg middagsmaten - litt usikker på om mamma har tatt med nok av Mormors lapskaus fra Nestle…..

dsc_0216.JPG

Jonathan 7.5 mnd

“Altergutten”

Mamma sier at siden jeg reiser meg så mye opp må jeg ha på meg tøfler sånn at jeg ikke sklir. Jeg synes de ser litt rare ut jeg. . . .

dsc_0210.JPGdsc_0212.JPG

Jonathan 7.5 mnd

Mye å utforske i det nye hjemmet mitt

Komfyren var spennende - så blank og fin at jeg kan se meg selv i den - det var ganske morsomt. Og så har den en greie under som jeg kan dra i og så begynner den og svinge, før sto den fast og var ikke like morsomt. Mamma og far syntes ikke det var så gøy at jeg fant ut det.

dsc_0223.JPGdsc_0226.JPG

Trappa er også veldig gøy - her får jeg så godt tak når jeg står.

dsc_0259.JPGdsc_0261.JPG

Jonathan snart 8 mnd.

Første middag

Første gang jeg får middagsmat er vi på vei fra Cowes på Isle of Wight til Dartmouth. Jeg får Mormors lapskaus fra Nestle. Mamma sier at den ikke smaker like godt som mormoren min sin - jeg synes også at den smakte rart!

dsc_0315.JPGdsc_0318.JPGdsc_0320.JPG

dsc_0303.JPG Ps - var jeg forresten ikke tøff med solbrillene mine?

 Jonathan 8 mnd.

Titt tei :-)

dsc_0337.JPG Jeg liker å titte ut vinduet til cockpiten - når jeg får ny bleie må jeg alltid ta en titt opp…

dsc_0356.JPGdsc_0357.JPGdsc_0359.JPG

Jonathan 8 mnd

Rampegutt

Alle driver å blinker med en sånn liten boks foran fjeset mitt hele tiden, farmor, morfar, mamma, far…. Jeg sjønner ikke helt hva dette skal være godt for? Er det dette de mener jeg skal gjøre?

 dsc_0391.JPGdsc_0398.JPGimg_1569.JPGdsc_0495.JPG

Men jeg kan se ut som en engel også….

dsc_0395-1.JPGdsc_0449.JPGdsc_0497.JPG

Jonathan 8. mnd

Hvorfor heter ikke vår båt Jonathan?

Far har alltid sagt at en båt er en dame og må derfor ha damenavn. Men her fant han en som ikke hadde det. Se på det fine navnet den har du.

dsc_0403.JPG

Leggetid

Når vi kom inn til Lorient var det akuratt når jeg skulle legge meg. Far sa jeg fikk sitte i stolen til vi hadde fortøyet båten. Her var det jammen meg mye spennende - kanskje hvis jeg sitter her og er helt stille så glemmer mamma og far at det er leggetid og jeg får være oppe lenger?

dsc_0433.JPGdsc_0434.JPGdsc_0435.JPGdsc_0436.JPG

Jonathan 8. mnd

Badeprinsen

Aksel og Mikkel er så greie at de har gitt meg badestampen sin. Den er litt ulik den jeg hadde hjemme så dette var litt rart. Jeg liker jo så godt å stå men mamma sier jeg må sitte når jeg bader sånn at jeg skal bli ren. Jeg liker veldig godt å hjelpe til når mamma fyller badestampen min. Hun bruker en sånn greie det kommer vann ut av og den er ganske morsom å leke med - mye kjekkere enn badedyrene mine. Plasking er osgå gøy!!

dsc_0230.JPGdsc_0452.JPG

Jonathan 8 mnd.

Franskmannen

Jeg har lært meg å si ma-ma-ma-ma-ma. Sier det hele tiden og mamma tror det er henne jeg roper på – jeg synes bare at det er en kjekk lyd å lage. Har nettopp begynnt å si ba-ba-ba også. Da svarer far alltid. Dette var gøy!

Når vi er ute og triller her i Frankrike kommer det alltid masse rare damer å prater til meg. Men ikke sånn som mamma og far – de lager helt andre lyder. Jeg liker det smiler og svarer dø-dø-dø-dø – er det ikke det de sier da???

Jonathan 8 mnd

Turneren

Her viser jeg mamma hvordan hun skal tøy og bøye - jeg er veldig flink til det for jeg er så myk. Egentlig burde jeg vist det til far som kunne trengt det mest, men mamma sier at hun tar bilder vi kan vise :-)

dsc_0526.JPGdsc_0527.JPGdsc_0528.JPGdsc_0529.JPGdsc_0530.JPGdsc_0531.JPGdsc_0532.JPGdsc_0533.JPGdsc_0534.JPGdsc_0535.JPGdsc_0537.JPGdsc_0538.JPG

Jonathan 8.5 mnd

Se hvor stor jeg har blitt

Når jeg var 8 måneder lærte jeg å vise hvor stor jeg var. Men så glemte jeg det igjen…. Men nå kan jeg det altså - på bildet viser far og meg hvor store vi er.

dsc_0512.JPGdsc_0517.JPG

dsc_0500.JPG

Jonathan nesten 9 mnd.

Jeg kan…. 

Jeg ELSKER pc’er!! Mamma og far får ikke lov til å trykke på de uten at jeg skal være med! Jeg kan bli veldig sint hvis jeg ikke får være med – hvorfor skal de få gjøre så masse som jeg ikke får lov til! Det er urettferdig det!

dsc_0363.JPG

Jonathan 9 mnd

Masse rom..

dsc_0001.JPG

..hadde jeg endelig å krype på når vi var på besøk hos Siri og Joao i Cascais - i begynnelsen syntes jeg at det var litt skummelt men etterhvert så spannt jeg rundt. Ikke vant med å ha så mye gulv å krype på.

Her fant jeg også noe annet spennede - en oppvaskmaskin med noe å skru på….

dsc_1002.JPG

Jonathan 9.mnd

Besteforeldre

Jeg har hatt masse besøk – mormor og morfar var her først og når de reiste kom farmor og farfar. Se var vi ikke like???

img_2705.JPGimg_2707.JPGdsc_0948.JPG

Jonathan 9.5 mnd

Klatregutt

Mamma, far og alle gjestene vi har hatt går opp og ned trappa hele tiden uten at jeg får være med. Siden de ikke tar meg med når jeg vil får jeg vel finne ut av dette selv da! Det første trinnet var jo ikke så vanskelig – nå må jeg bare trene med på de tre neste!

dsc_0067.JPG

Jonathan 9 mnd.

Tåser

Det er ikke alltid at jeg bruker den rette siden av foten til å stå på….

dsc_0927.JPG

Jonathan 9 mnd

Det er ikke alt jeg får lov til…

Hylla på mamma og far sitt rom kan ikke bare trommes på – her kan jeg jo klatre også!! Og så er det et vindu som jeg kan se sjøen i når vi seiler – spennende! Hm – hva er dette da? En gardin ja og den kan fjernes :-) Men så begynnte jeg å leke med en liten “luke” i taket - da ble mamma sint og sa nei for det var en kontakt sa hun. Jeg synes ikke noe om å bli kjeftet på……

 dsc_0699.JPGdsc_0700.JPGdsc_0702.JPGdsc_0705.JPGdsc_0719.JPGdsc_0722.JPG

Jonathan 9 mnd

Lesehest

Jeg elsker å kikke i bøkene mine og sitter stort sett helt i ro når jeg og mamma ”leser”. Men jeg bestemmer hvilke sider vi skal titte på. Mamma lager masse rare lyder – sier at det er det dyrene sier, men jeg vet ikke jeg, høres litt rart ut. Boka har jeg forresten fått av farmor.

 dsc_0777.JPG

Jonathan 9 mnd

Første tann

Mamma synes det er så stas at min første tann holder på å komme ut nede til venstre, selv om hun egentlig kunne ønsket at det hadde ventet litt til. Hun er visst redd at jeg skal bite ;-) Jeg rister på hodet og sier nei takk hver gang noen spør om å få se eller ta bilde av.

 Jonathan 9.5 mnd

Skøyeren

Jeg kan tøyse mye i vogna også - her er jeg og spiser lunsj i Porto Santo med mamma, far og Rune.

dsc_0132.JPG dsc_0134.JPG

Jonathan 9.5 mnd

Klatregutt 2 

Dagen før vi dro fra Madeira fant jeg ut hvordan jeg kunne klatre helt til topps i trappa. Det var gøy! Nå klatrer og klatrer og klatrer jeg! At dørerne på topp er lukket er ikke noe problem – jeg klatrer jo bare opp på dem også og titter over toppen!

dsc_0346.JPGdsc_0349.JPGdsc_0350.JPGdsc_0352.JPGdsc_0353.JPGdsc_0356.JPGdsc_0359-2.JPGdsc_0362.JPGdsc_0369.JPG

Jonathan nesten 10 mnd

Elektriske dingser…

… er kjempespennede synes jeg.

dsc_0253.JPG Under kartbordet har jeg en skattekiste - der lagrer far alle ledninger og ladere - jeg elsker å tømme esken!

dsc_0425.JPG Og VHF’en - den er jeg helt konge over! Hver gang noen snakker i den må jeg opp å se!

Jonathan 10 mnd

Jentebesøk

Her har jeg besøk av Anne-Mari fra Tyskland. Hun er to måneder eldre en meg. Jeg synes det var veldig kjekt med besøk og overfalt henne litt, men så ble jeg sjenert….. Hun likte godt det røde og blåe eggene mine og tok begge to. Jeg liker å dele med meg men får jeg de tilbake tro?

 dsc_0484.JPG dsc_0493.JPG dsc_0498.JPG dsc_0500.JPG dsc_0504-2.JPG dsc_0505-2.JPG

Jonathan 10 mnd

Bilde av første tann

dsc_0440.JPG dsc_0441.JPG dsc_0450.JPG

Ps. tann nummer 2 har også kommet, men den viser bare litt, rett ved siden av fortannen oppe.

Jonathan 10 mnd

På egne ben

Onsdag 5.nov slapp jeg meg for første gang og stod helt av meg selv. Mamma og far synes dette var stor stas, så jeg gjorde det en gang til. Var det noe problem da?

Jonathan 10 mnd +

Temperaturtest

Mamma synes det var på tide at jeg fikk dyppet tærne mine i havet. Det var veldig skummelt og jeg ville ikke være med mamma etterpå!

dsc_0543-1.JPG dsc_0545-1.JPG

Jonathan 10.5 mnd

Mormor på besøk

Mormor savnet meg så mye at hun kom på besøk i en uke mens vi var i Las Palmas. Jeg husket jo selvfølgelig mormor igjen med en gang - det var jo ikke så lenge siden hun var på besøk sist :-) 

dsc_0567-1.JPG dsc_0577-1.JPG dsc_0579-1.JPG

dsc_0582-1.JPG Hm - lurer på om hun har med noe til meg tro……

Jonathan 10.5 mnd

Likner vi eller?

dsc_0586-1.JPG dsc_0589-1.JPG

Jonathan 10.5 mnd

Meg og far..

…finner på mye gøy sammen. Jeg gruer meg litt til han skal reise over havet! Men det er jo ikke så veldig lenge! Og så skal jeg jo hjem og treffe alle der.

dsc_0631-1.JPG dsc_0633-1.JPG dsc_0634-1.JPG dsc_0636-1.JPG

Jonathan 10.5 mnd

Tenner

Jeg klør veldig i munnen for tiden for jeg holder på å få så mange tenner. Først fikk jeg en tann nede, så begynnte hjørnetennene mine oppe, og nå har den andre tannen nede og en fortann oppe også begynnt å komme.

dsc_0672-1.JPG

Jonathan snart 11 mnd

Ett-årsdagen!!

Når jeg våknet om morgenen etter julaften sang mamma og far for meg - jeg skjønnte ingenting. Tante og onkel oppførte seg også merkelig og hadde noen rare hatter som alle måtte ha på og så veltet det ut med ballonger fra rommet deres….. Jeg har forresten funnet ut at jeg liker ballonger veldig godt! Og så fikk jeg enda mer presanger!!

dsc_0014.JPG dsc_0022.JPG dsc_0025.JPG dsc_0029.JPG dsc_0032.JPG dsc_0036.JPG dsc_0039.JPG dsc_0040.JPG dsc_0042.JPG

På bursdagen min fikk jeg smake sjokolade og sjokoladekake for første gang. Det likte jeg VELDIG godt! Men det var litt rart med en gang…..

dsc_0047.JPG dsc_0053-1.JPG dsc_0056.JPG dsc_0061.JPG dsc_0062.JPG dsc_0067.JPG dsc_0068.JPG dsc_0072.JPG dsc_0073.JPG dsc_0076.JPG dsc_0083.JPG dsc_0087.JPG dsc_0093.JPG dsc_0094.JPG

dsc_0078.JPG dsc_0081.JPG dsc_0101.JPG dsc_0104.JPG dsc_0108.JPG

Jonathan 1 år

Hei alle sammen

dsc_0432.JPG img_1767.JPG

Nå er det lenge siden dere har hørt noe fra meg så jeg tenkte at jeg skulle fortelle litt om hvordan jeg har hatt det siden sist og ikke minst hva jeg har lært:
- Jeg har fått 7 tenner; tre nede og fire oppe.
- Jeg kan fortsatt vise hvor stor jeg er og ”supermann” – det lærte jeg jo når jeg var liten baby..
- Jeg kan vise hvor sterk jeg er – det synes far og Marcus er veldig morsomt.
- Jeg kan klappe og liker veldig godt ”klappe kake søte”.
- Jeg vet hvor nesen er men bommer av og til litt på øyne og øre. Det beste er å vise på mamma eller far. Og så vet jeg hvor storetå er.
- Jeg snakker MASSE! Inne stemme? Hva er det??
- Jeg kan si; mamma, pappa (det har jeg funnet ut helt selv – selv om mamma og far sier far…), baby og masse annet som mamma og far ikke alltid forstår.
- Jeg vet at brannbilen sier bu-ba, bu-ba, bu-ba, bu-ba….
- Jeg elsker bøkene mine men vil helst at noen er med meg og ”leser”. Da tar jeg fingen deres og peker på det jeg vil de skal fortelle om.
dsc_0378.JPG dsc_0373-1.JPG - Jeg liker veldig godt å putte ting ned i hullene i gulvet. Når mamma og far åpner for å hente noe de har lagret der nede finner de alt slags ting jeg har puttet ned; tannkrem, antennen til VHF’en, skjeer, osv. Jeg prøver stort sett om alt jeg får tak i passer – se her – lykta og benet til stolen min passer til og med…

img_1773.JPG - Jeg elsker å snakke på VHF’en og på mobiltelefonen. Her ser dere meg i en viktig samtale med minnepinnen til mamma…….
dsc_0992.JPG - Jeg er kaptein på gummibåten og dytter vekk hånda til de som å prøver å ta fra meg styringen! Når påhengsen henger på Pigalopp ”kjørere” jeg den også – jeg er veldig flink med motorlyder!
- Jeg vet hva slags lyd fly og helikopter lager og hver gang jeg hører ett må jeg peke på himmelen sånn at alle andre ser det også!
- Jeg smaker på nesten alt mamma og far spiser. Det er veldig spennende og jeg har blitt litt kresen på hva de serverer meg!
dsc_0462.JPG - Jeg vil aller helst spise maten min selv! Det blir litt mye søl synes far og så går det litt sent, men det er mye kjekkere synes jeg.
- Jeg liker veldig godt å se Elias etter kveldsmaten min.
- Jeg elsker å pusse tennene og vil aller helst gjøre det selv! Jeg blir veldig sint når mamma eller far prøver å hjelpe.
- Jeg liker veldig godt å putte ting ned i hullene i gulvet. Når mamma og far åpner for å hente noe de har lagret der nede finner de alt slags ting jeg har puttet ned; tannkrem, antennen til VHF’en, skjeer, osv. Jeg prøver stort sett om alt jeg får tak i passer – se her – benet til stolen min passer til og med…

Jonathan 13 mnd.

Mine første skritt

Jeg har lenge hatt ganske godt kontroll på det å stå og når jeg ikke tenkte meg om kunne jeg stå ganske lenge uten å holde meg fast. Så begynnte jeg å bli litt tøffere og når jeg var 1 år, 1 mnd og 1 dag slapp jeg meg og gikk fra sofabenken ved kjøkkenet i båten, til trappen. På det brukte jeg 9 skritt og to pauser for å finne balansen. 

Nå har vi vært så lenge i marina her på Guadeloupe og det synes jeg er kjempekjekt for da får jeg øvd meg masse på å gå på bryggen. Jeg liker veldig godt å gå kjempefort mens jeg holder mamma eller far i hånden. I går tok mamma disse bildene - da gikk jeg 16 skritt alene - det lengste så langt. Far målte avstanden og det var 1.5 gummibåt lengder!!!!

Se så flink jeg er:

dsc_0406.JPG dsc_0407.JPG dsc_0408.JPG dsc_0409.JPG dsc_0410.JPG dsc_0411.JPG dsc_0412.JPG dsc_0413.JPG dsc_0415.JPG

Litt greit å holde far sin hånd av og til også!

dsc_0416.JPG dsc_0417.JPG dsc_0418.JPG 

Men kryping går fremdeles raskest……..

dsc_0425.JPG dsc_0426.JPG dsc_0427.JPG dsc_0428.JPG

Jonathan 13 mnd