19. sept - Baiona

Vi har ingen hast med å komme oss avgårde neste morgen – distansen til Bayona er ikke mer enn 56 nm og det går fint på 8 timer. Vi skulle gjerne ha fått handlet noe brød men det ser ikke ut til å være noe som helst i rimelig gåavstand fra marinaen. Nabobåten i La Coruna – et engelsk par sa følgende om Portosin; Shit town but great Yacht Club! Engelskmennene er veldig opptatt av Yacht Klubber, det ser en også i havnene. Men Spanjolene ser ut til å være ennå verre – bare at her høres det knapt ut som om du trenger ha en båt engang for å bli medlem. I La Coruna gikk kaptein Øystein over til Yach Klubben for å få passord til internett en kveld. Der ble han mottatt av en hovmester i kjole og hvitt – selv stilte han i revnet shorts, slitt t-skjorte og caps…. Han fikk utrolig nok komme innenfor døren for å snakke med garderobepersonnellet men det var alt….. Det er det eneste bekjentskapet vi har hatt med en slik klubb 

Vi har heldigvis igjen to vakumpakka brød fra Norge – de er dyrebare og brukes helst under overseilinger – men ett av dem går denne morgenen….. Vi håper på litt påfyll når vi får besøk om noen uker  På vei ut innseilingen fra Portosin kjører vi omtrent sikk sakk blandt trekasser, grener, plastposer og annet rask som ligger i vannet. Flying Penguin må stenge motoren når de kjenner hele båten riste og får raskt opp seilene til tross for at det ikke er særlig med seilevind. Etterhver ser de en klase med tang som veltet ut fra under båten – mest sannsynlig hadde tangen satt seg rundt propellen men løsnet når denne foldet seg under seiling…. Det blir nok en dag hvor vi kjører slalom mellom fiskeflagg for motor  - vinden er helt fraværende.

Den nordvestlige kysten av Spania, rundt Cabo Finisterre, består i store deler av klipper strødd med vindmøller – det er tydelig at de vanligvis blåser noe mer her enn det vi har sett! Det er en uvennlig kyst hvor den eneste beskyttelsen mot havet en finner er bølgebryteren i en havn - ikke mye skjærgård nei!! Sør for Portosin, som forøvrig ligger i Ria de Muros, begynner vi virkelig å føle at vi har beveget oss noe sørover – her er det langstakte strender og like Nord for Bayona kommer det et par flotte øyer. Vi hadde planer om å tilbrunge natten for anker ved Islas Cias, men det er meldt regn neste dag og vi bestemmer oss for å gå til havn. Strendene på disse øyene er helt fantastiske!!! De ligger isolert – noen av øyene er ikke bebodd – er lange hvite og nydelige. Når vi passerer en av disse fantastiske strendene blir Vi oppropt av VHF’en av Madonna – familien Bratbak på fem som vi traff i La Coruna. De har lagt seg for anker for natten og inviterer på blåskjellsuppe av selvplukka blåskjell. Vi ankrer opp for et lite bad, som var meget forfriskende trass de 22 gradene, før vi drar videre den siste timen inn til havn. Jonathan kikker forundret på mens mammen og faren tar seg et bad etter tur.

Bayona har to marinaer – hvorav den ene er en yachtklubb. Flying Penguin leder an og vi ender på Yachklubben. Brygga er grei men fasilitetene ikke noe å skryte av. Selve klubben ser meget stiv ut og ligger inne i en gammel borggård – meget ærverdig. Men vi er de eneste besøkende. Et besøk til fots neste dag viser at besøkende flest ligger i den andre marinaen. Etter to netter (søndag) drar Britt-Marie og Hjalmar på Flying Penguin fra oss – de har fått beskjed om at de får mannskap med seg over til Kanariøyene og han lander onsdagen så de har dårlig tid på å komme seg til LIsboa. Vi får besøk 2 oktober av farmoren og farfaren til Jonathan – så vi har bedre tid og vil bli litt lengre. Yachtklubben blir ensom så vi flytter vi oss over til den andre marinaen.

1 kommentar til “19. sept - Baiona”


  1. 1 Leif Skivik

    Hei og hå,

    En hilsen fra misunnelige naboer på Grasholmen, høres ut som om dere koser dere svært.
    Nora og jeg er i Estoril/ Cascais/ Lisboa området 5/10 og utover noen dager, send ett mobil nummer så sjekker vi ut hvor dere allerede har passert området.

    God tur videre!

    mvh

    Leif Skivik

Skriv en kommentar