18. sept - Portosin - en havn for natten

Primadonna, nok en svensk Najad, fikk et tau i propellen like utenfor marinaen i La Coruna, på vei inn for et par netter siden. Det ligger mye søppel og grums i vannet her så vi har bestemt oss for ikke å gå videre herfra før det er lyst og vi kan se hva vi har fremfor oss.

En liten støkk får vi begge når vi kjenner en veldig sterk gasslukt på vei ut fra La Coruna – vi sjekker og stenger gassen på komfyren umiddelbart. Men det viser seg at alt er i orden i båten vår – slepebåten som har krysset foran oss er nok gass drevet…..

Jeg sitter og skriver dette reisebrevet på vei forbi Isla Sisargas mens gutta er nede og tar seg en liten formiddagslur. Havet er helt flatt, det blåser kun 5 knop fra NØ og vi har kun storseilet oppe for å stabilisere båten. Jeg holder mer enn et halvt øye med horisonten mens jeg skriver, for det kryr av små fiskebåter her som ikke alltid dukker opp på radaren. Plutselig kommer det til syne noen veldig små hvite bøyer på størrelse med en colaboks på rekke og rad ikke langt unna baugen. Det er et flyegarn og det er laaaangt! Takk og pris for at jeg oppdaget det - veldig leit og fått det i propellen! Like etter får jeg se en delfin – ENDELIG!! :-D Dagen er reddet!!

Cabo Finisterre var en drøm og levde heldigvis ikke opp til klengnavnet sitt Costa del Morte.

Etter 86 nm og 12 timer er vi i havn i Portosin – her blir vi til i morgen tidlig (fredag) før vi går videre til Isle Cias for en mulig overnatting for anker. Bayona blir nok neste stopp etter det.

9 kommentarer til “18. sept - Portosin - en havn for natten”


  1. 1 Bente

    Godt å høre fra dere igjen, selv med noen komplikasjoner! Herlige bilder av matrosen - flott med seriebilder!!! Jeg storkoser meg med bildene. Kopier alt til oldemor som gleder seg med dere, selv om hun følger med og kan fortelle at det er mye vind i Frankriket.
    .
    Farmoren og farfaren som gleder seg til 2. oktober

  2. 2 Kristin

    Heisann!! Så kjekt med blogg!! Først nå fikk jeg med meg at dere hadde rapporter til lesning. Det er kjekt - gleder meg til å lese igjennom hele turen dere i helgen. Ser ut som dere nyter livet og seilturene - vi gleder oss på deres vegne, og er utrolig glade for at alt har gått så fint for seg. (?)

    Her hjemme har vi kalde, høstdager - og mørket faller på. Karen eeeeeeeelsker å være i barnehagen, og er super sosial. Det gjør det lettere å være mor og far i jobb! :o) Selv stortrives jeg i Maersk - og jazzer fra det ene kurset til det andre. Slik er det vell å være ny, i stor org….
    Knut & TeamKylie gjør det bra på regattaene - og det har blitt mange 3dje plasser de siste ukene - som de er fornøyde med.

    God tur videre - nyt tiden - og livet i det FRI! All the best, and take care: Karen, Knut, Mille & Kristin!!

    PS; Vi savner dere!!!

  3. 3 Leifs` Place

    Kjekt å se at dere overlever, ble litt redd når dere luktet gass… Men godt at det var slepebåten! Det kan jo være Ø bare måtte skylde på noen? he he. (Gass detektor tro hadde vært fine pressang!)

    Ellers vil eg ønske dere lykke til videre, her hjemme har høsten satt inn og kan melde regen og 12 grader…

    Me leifes.

  4. 4 Marianne

    Hola! Endelig var ned noen nye poster. Nå har jeg sjekket bloggen flere ganger hver dag, så nå ble jeg veldig glad! Veldig fint at siden med Jonathan er oppe igjen, jeg har ihvertfall ikke sett den på noen dager. Jeg synes det høres ut som dere begynner å få litt rutine på både tidevann, inn/utseiling, marine sjødyr og vedlikehold av seilbåt. Vi her i Skarahødden håper dere ikke peser for mye med å komme dere fram, men nyter dagene også!

    Fortsett med gode oppdateringer, og gjerne enda flere bilder!

    Klem fra Marianne & Gutta

  5. 5 Bente

    Kjekt å se at dere skriver igjen, har savnet det, selv om dere har hatt noe å stri tørn. Synes at bildene er helt topp, spesielt seriebildne.Gleder osss til 2. oktober!!!
    Klemk til alle på Pigalopp.
    Hilsen farmoren og farfaren

  6. 6 Audun Hansen

    Det var godt dere fikk tilgang til internett igjen og fikk lagt inn siden til Jonathan igjen. Forstår at det ikke er alle plasser dere får tilgang. Oldemor elsker å se på bildene, ja mormor og morfar og.
    Klemm fra alle på Ormøy

  7. 7 Hildegunn og Steffen

    Hei dere, vi er i cascais, har det topp, gleder oss til aa treffes! Vi blir her en uke, kom kom! God vind, snakkes snart ;) Hilda og Steff

  8. 8 Siri

    Hei hei igjen:)

    Det er så fantastisk kjekt å lese om alt dere opplever:) Nesten sånn eg blir litt misunnlige…bare nesten for eg har det best her på land…Artig å lese at ormøy damå og kunne bli sjøsyk…hvem sko trodd det:)

    Skulle veldig gjerne kommet på besøk… Thomas snakke ennå om den store båten og Tuva om at når dere kommer hjem så ska hun begynne i 2 klasse…

    Gleder meg til neste ” reisebrev”

    Kjempe klem til dere alle tre

    Siri

  9. 9 Grasholmen

    Kjekt at siden er oppe igjen! Vi ønsker oss mer bilder av alle de spennende stedene dere besøker :) Espen lurer forresten på om dere har spist opp alle joikakakene???

    :)klemmer fra grasholmen

Skriv en kommentar