Hola Gijon!!

Jaaaaaaa - vi er over!!!!!!! Vi ankom Spania natt til onsdag etter en fantastisk seilas over den beryktede Biscaya bukten. Hjalmar og Britt-Mari , som vi gikk sammen med, bød på champagne på Flying Penguin. Et par som virkelig vet å nyte livet. De har seilet fra Sverige til Middelhavet flere ganger før, men denne gangen blir det langtur over Atlanteren med åpne retur.

Vi brukte total 36 timer på de 260 nm fra La Rochelle i Frankrike til Gijon i Nord Spania. Mandagen hadde vi 10-20 knop vind fra sør-øst og klarte å holde mellom 6.5 - 7 knop uten motor. Vinden døde hen ut over natten og tidlig tirsdags morgen hadde vi et vindskift og måtte ta ned seilene. Tirsdagen gikk vi stort sett for motor da det ikke var noen vind. Vi nøt solen og undret oss over at vi var midt i Biskaya bukta - det var knapt en dønning og flatt hav så langt en kunne se!! Sjøen var knall blå og holdt utrolige 25-26 grader! Biscaya krysset var med andre ord en drøm!!

Litt skummelt var det da vi på morgenkvisten tirsdag oppdaget blink i horisonten. Jeg gikk og la meg men når jeg stod opp to timer senere kunne kaptein Øystein fortelle meg at vi hadde lagt om kursen 20 grader “når det lynet som verst foran oss” for å unnvike uværet…. Og det klarte vi. Et ortlig “busevæder” kom også snikende fra øst når vi hadde bare 40 nm til land. Det blinket med lyn langs hele horisonten men det passerte bak oss - heldigvis!

Det eneste jeg kan klage på er at jeg aldri fikk se delfiner!! Det fikk både Øystein og Flying Penguin. Svenskene fikk også se en hval! Mens jeg måtte ta til takke med en stim hoppende fisk - ganske flott det og altså :-)

Nå ligger vi i Gijon og har tenkt oss videre vestover kysten i morgen - vet enda ikke hvor langt - det kommer an på været-

dsc_0568.JPG

dsc_0583.JPG

dsc_0579.JPG

dsc_0584.JPG

dsc_0590.JPG

dsc_0594.JPG

dsc_0600.JPG

dsc_0605.JPG

11 kommentarer til “Hola Gijon!!”


  1. 1 Morten

    Hei og velkommen til Spania. Det høres ut som dere også nyter livet ombord. Det må være en kjempeopplevelse. Dere får ha en fortsatt god tur videre. Kjekt å følge med dere på nettet.
    Morten

  2. 2 Marianne

    Hurra! Velkommen over, og well done! Jeg har sjekket bloggen mange ganger daglig, og synes du (dere?) skriver så godt. Jeg lever meg litt inn i livet på havet, en fin liten flukt fra snørrete neser i Sandnes…

    Av en eller annen grunn så kom ikke bildene av Jonathan fram på PCen min før i går, eller var det kanskje da du la dem ut? Vi gleder oss til flere innlegg og mange flere bilder! Jonathan ser forresten ut som en skikkelig luring på bildene, fine gutten!

    Stor klem fra Marianne og gutta

  3. 3 Siri

    Hei hei:)

    Så godt å hørre at alt gikk bra:)over den beryktede bukta…( eg har jo ikke peiling, bare hørt på dere)

    Bildene av Jonathan va så herlige…Min lille Ida er 2 mnder i dag, tiden går så fort…Vi stor koser oss hjemme og gleder oss til å treffe deg og Jonathan når dere kommer i november. Må nok ha noen jente kvelder da:)og cafe turer med alle de hjemmeværende husmødrene og ungene:)

    Hørtes herlig ut med sol og varme…

    God tur videre:)

    Kjempe klem fra Siri og alle ungene

  4. 4 Tante M

    Bedre sent enn aldri….

    NÅ først fant jeg ut at man kan skrive kommentarer her!! Kjempekjekt å følge dere. Jeg er ofte inne å titter, så veldig bra at du er så flink og skrive Anki. Jeg er selvfølgelig stort fan av Jonathans dagbok -herlig.

    Savner dere masse, spesielt minsten :)

  5. 5 Bente

    NÅ kommer vi :-)) Vi har bestilt billetter til Lisboa torsdag 2. oktober og er der ca 1600. Tilbake mandag 6. ca kl 1500. Vi GLEDER oss masse!!! Tenk å få klemme prinsen og foreldrene.
    Farmoren

  6. 6 Endely

    Hei igjen !
    Gratulerer med ferdig kryssing av Biscaya.
    Kjekt å høre at dere har det bra. Litt vere med oss.Vi er atter en gang på verksted,denne gang i Vigo.Dårlig jobb i Nederland førte til at alle de nye motorfestene knakk tvers av og motoren hoppet 5 cm bakover.
    Resten for dere lese på hjemmesiden.Ellers alt bra.Blir i Vigo til
    mandag 15 september.
    Hilsen Bjørn-Åge og resten av mannskapet.

  7. 7 Audun Hansen

    Kjempefint at turen over Biscaya gikk så bra. Hvordan er planene fremover? Kor har dere strandhogg henne?
    Klem til alle tre fra mormor og morfar.

  8. 8 Anna

    Så kjekt at dere hadde en fin tur over! Anders er i Madrid akkurat nå på guttetur - så dere kan nesten treffest :) Koselig å se bildene av Jonatan - Marie gleder seg til å leke med han igjen i november. Kos dere masse - det høres fantastisk ut (særlig når det ikke er bølger)

    klem Anna

  9. 9 Cecilie

    Hei alle sammen. Så kjekt å følge dere på nett. Gleder oss til dere kommer hjem i nov. Da må vi høre mer detaljer og ta igjen bursdagfeiring, kafe besøk og jentekvelder. Super klem til dere alle fra fam Espeland

  10. 10 onkel Ove

    Selv om jeg ikke har gitt lyd fra meg tidligere følger jeg med, er litt missunnelig selv om jeg sansynligvis ikke hadde hatt mot til å ta på en slik tur.
    Ser ut som om alle koser seg og Jonatan ser fornøyd ut.
    Fint at dere fikk orden på de problemene som oppsto og at det skjedde akkurat der i Pigalops opprinnelsesland.
    Sitter en på siden av meg som synes dere er meget modige og er spent på fortsettelsen.
    Ha det fint, vi følger dere og gir lyd fra oss med jevne/ujevne mellomrom. klem fra tante Lise og onkel Ove

  11. 11 Lena Bøe

    Heisann
    Veldig kjekt å lese bloggen dåkkas! Høres utrolig fint ut å vær på tur, og eg håpe at me og kan få til det en gang. God tur videre - nyt kver dag!

Skriv en kommentar