Sove, spise, seile, mens en drommer seg bort…

Litt moderert utgave av CC Cowboy’s “damene på Domus” - det er litt slik vi kommer til å ha det frem til natt til søndag. Da ventes sterkt økende vind, men i litt mer moderert utgave enn først antatt - heldigvis. Ser ut som maksvind blir 25-35kn, med noe mer i kastene. Det har Pigalopp taklet før uten problem, og skal gå bras denne gangen også. Litt vått og humpete når vind og bølger kommer rett forfra, men vi er godt stilt i forhold til mange mindre båter. I tillegg seiler vi så fort som forsvarlig før lavtrykket setter inn for å prøve å komme oss nord for lavtrykket - der er vind og bølger mindre.
Slik det ser ut nå skal dette været treffe oss tidlig søndag morgen til mandag kveld. Husk at dersom en prøver å ringe oss må en ringe lenge (og flere ganger) fordi sannsynligvis hviler èn mens den andre er i cockpit - med lukket luke i dårlig vær. Og ja; selvsagt henger alle i sikringsline utendørs og ingen går på dekk uten at den andre følger med. Normalt skal det heller ikke være nødvendig å gå frem på dekk når alt er klargjort på forhånd.
Fikk idag melding om at “Yr” har snudd; de var ikke klare for å seile gjennom to kulinger og var i tillegg nærme land. De startet ett døgn etter oss. Sikkert en fornuftig beslutning for en familie på fem. Har også fått bekreftet at “Kajsa” - den desidert minste norske båten (27 fot) - nå har ankommet Horta. Veldig kjekt å høre; det ble sendt mange tanker til dem under det forrige lavtrykket når vi lå i havn.
Utseilt 600 idag nm og da gjenstår ca 75nm til vi er halvveis. Antar det skjer natt til lørdag - altså litt over tre døgn siden avgang Horta. Det er en god del foran skjema som er 150nm/dag, så vi er spente på hvor mye vi blir satt tilbake av lavtrykket. Imorgen venter vi en periode med svært lite eller ingen vind. Da blir det motring og setting av stormfokk, rigging av drivanker (better safe than…) i tillegg til 3dje rev (”å reve” betyr som kjent å minske seilarealet). Alt er funnet frem og klargjort idag.
Vi sover, spiser, drikker og koser oss ombord - alle basisbehovene er dekket. Idag har det også vært sol og fin vind mellom 15-25 kn i moderate bølger. Seiler mellom 6-8kn på bidevind rett mot målet. Sånt liker vi!
Alt vel ombord og vi gleder oss til mandag kveld !!!
Ø

1 kommentar til “Sove, spise, seile, mens en drommer seg bort…”


 1. 1 Frode Voldsund

  Hei.

  Dere får surre dere fast så går det nok bra:-)
  Men den beste sikkerheten er vel å bruke hodet
  før man gjør ting.

  Såg på finn att du hadde en påhenger til salgs + div.

  Eg har kjøpt en Beneteau 411 i Kinsale og mangler bla.annet
  en ca. 5 hk. med integrert tank, gummigåt ca. 2.85 -3.10. Helst
  med dørk i tre eller alu. og den må ha oppblåsbar kjøl.
  En bærbar VHF kunne også være intressant. + kanskje andre ting.

  Eg vil være i kinsale sikkert ifra Onsdag 09.06.09 for klargjøring.
  Ser det er en del båter på vei fra Azorene så visst det er flere som leser dette så er det berre å ta kontakt på +47 99567025.
  Ev. mail på: volfro@tussa.com (veit ikke hvor ofte eg får sjekka den)

  Lykke til mer været alle sammen. På møre er den kald nordavind i dag.

Skriv en kommentar